С прекрасен тържествен концерт ОУ „Димитър Димов“ в район „Северен“ отбеляза своя 60-годишен юбилей в Спортна зала „Строител“.

Празникът стартира с официална част-изпълнение на химна и посрещане на знамето на училището.Последва прожектиране на филм за дейността на ОУ „Димитър Димов“ през годините и патрона му.

„Най-сърдечно искам да Ви поздравя по случай юбилея на Вашето училище! Вече 60 г. ОУ „Димитър Димов“ продължава да бъде място, в което поколения възпитаници са направили първите си стъпки към знанието, благодарение на отговорността, усилията и търпението на всички бивши и настоящи преподаватели.Бъдете горди от постигнатото през годините! Пожелавам Ви много нови успехи и в бъдеще! Честит празник!“, каза в приветственото си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

,,Доброто и злото са недействителни. Няма друга действителност освен тази, която човек си създаде сам“ – казва Димитър Димов в ,,Тютюн“, а аз, следвайки думите му, бих казала: Нека създадем действителност, пълна с доброта и мир и нека тази действителност остави отпечатък в поколенията, да начертае диря, за да бъдем запомнени с делата си.Честит празник, любимо училище!“, заяви директорът на ОУ „Димитър Димов“ Спаска Кожухарова.

Тържеството продължи с богата литературно-музикална програма с много стихове, песни и танци, в която обединеното ядро бе многоцветната дъга като символ на чистотата на живота.Цялата програма премина и се акцентира върху отделните цветове на дъгата.

Възпитаници на училището изпълниха песните „Мечта за изгрев“, „Аз искам“ и 3 народни танца: Джиновски, Пирински и „Чичовата“.Финалът на концерта бе поставен с популярната песен „Дано, дано“.

Сред гостите на събитието от кметството на „Северен“ бяха заместник-кметът Калоян Георгиев и главният експерт „Образование и култура“ Магдалена Георгиева.