Делото срещу Тошо Куката , Петко Караилиев- Чеченеца и Емили днес не стартира , защото тротинетката е болна. В хода на делото адвокатката й представи документ, че подсъдимата е не е здравословно добре. Свидетелката Елизабет Зарева също се оказа неоткриваема, а ако до следващото заседание районен съд не успее да се свърже с нея , тя ще бъде обявена за национално издирване.

На 3 април Елизабет беше в мола с инфлуенсърите, тъй като по това време беше част от любовния триъгълник с Тротинетката и приятеля ѝ Тихомир. Оттогава обаче отношенията им се влошиха и жената ги напусна.

Срещу Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданове – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов е повдигнато обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм заради заснетия на 3 април видеоклип. В него 18-годишният тогава Денислав Делчев лази вързан на каишка като куче, а тримата инфлуенсъри му подхвърлят различни предмети и му дават команди, които да изпълнява.

Куката, Чеченеца и Емили от началото на процеса твърдят, че Денислав сам е искал да се снима в клипа и дори е платил на Стоян Карапанов 20 лева, за да участва и да стане известен. В съдебната зала Денислав отрече да е плащал на инфлуенсърите, за да участва във видеото, но призна, че е дал пари за срещата с тях. По думите му 10 от тези 20 лева Стоян Карапанов е дал на обвиняемите.

Скандалният клип обиколи интернет пространството след като беше публикуван от Милен Стаматов – Готи и за броени часове събра хиляди реакции и гледания. Стаматов организира и дарителска кампания, с която да се помогне на Денислав, за който се твърдеше, че е със СОП. Парите трябваше да бъдат, за да се започнат съдебни дела срещу инфлуенсърите.

 

Обръща ли се делото за скандалния клип в мола? Денислав твърди, че не е заплашван, но го било страхМладежът отрече да е плащал, за да участва във видеото, но призна, че е дал пари за срещата с инфлуенсърите

Тихомир брани Емили в пловдивския съд, участниците в скандалния клип не се признаха за виновниДелото в Районен съд-Пловдив стартира по общия ред с разпит на свидетели