20-годишният Денислав Делчев, който участва в ролята на куче в скандалния клип в мол Пловдив, категорично отрече да са го заплашвали или карали насила да се снима във видеото. Всички са се държали с него добре, но бил уплашен, защото Тошо Куката и Чеченеца били по-големи от него. Това каза самия той пред Пловдивския районен съд, където продължава делото срещу инфлуенсърите.

Срещу Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданове – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов е повдигнато обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм заради заснетия на 3 април видеоклип. В него 18-годишният тогава Денислав Делчев лази вързан на каишка като куче, а тримата инфлуенсъри му подхвърлят различни предмети и му дават команди, които да изпълнява.

Куката, Чеченеца и Емили от началото на процеса твърдят, че Денислав сам е искал да се снима в клипа и дори е платил на Стоян Карапанов 20 лева, за да участва и да стане известен. В съдебната зала Денислав отрече да е плащал на инфлуенсърите, за да участва във видеото, но призна, че е дал пари за срещата с тях. По думите му 10 от тези 20 лева Стоян Карапанов е дал на обвиняемите.

Скандалният клип обиколи интернет пространството след като беше публикуван от Милен Стаматов – Готи и за броени часове събра хиляди реакции и гледания. Стаматов организира и дарителска кампания, с която да се помогне на Денислав, за който се твърдеше, че е със СОП. Парите трябваше да бъдат, за да се започнат съдебни дела срещу инфлуенсърите.

Родителите на вързания като куче Денислав: Той е лесно манипулируем, заплашили са гоНа въпроси дали синът им страда от доказано психично състояние, бащата отговори „не”

„Около 4 април си седях вкъщи и разглеждах фейсбук и попаднах на живо излъчване като успях да сваля клипа преди да бъде изтрит и го качих аз, за да изкажа възмущението си. Групата бяха вързали Денислав с колан, караха го да лае, хвърляха му чашки и го караха да се държи като куче”, разказа Милен Готи в съдебната зала.

На следващия ден много хора започнали да му пишат във фейсбук как се възмущават. Единият от коментарите бил на бившата учителка на Денислав. Тя му казала, че е с СОП и я помолил за контакти на детето.

„Разговарях с родителите и директно ги попитах дали искат някаква помощ, за да си търсят правата. Баща му каза, че обмисля това, но в момента няма финансова възможност защото другото им дете е с диабет. Организирах се да направим нещо като кампания и му върнах обаждане. Имах доста познати, които искаха да помогнат и му казах да даде негова банкова сметка, за да не се занимавам аз с пари. Доста мои приятели дариха малки суми, намери се и адвокат, който да поеме защитата на Денислав. След няколко дни бях разпитан и в полицията във Варна. С Денислав не съм разговарял, видях го единствено на първото заседание, тогава той ми сподели, че е уплашен”, допълни Стматов.

Макар да не искаше да отговаря на адвокатски въпроси, дали той самият е дарил пари, Готи разкри, че е дал 200лв на Денислав. Самият Денислав му бил казал, че е бил принуден да участва във видеото.

Готи определи действията си като „чисто хуманни”, за да могат да се предотвратят бъдещи такива неща. Допълни и, че друг път е помагал на други семейства.

В съдебната зала стана ясно още, че Стаматов е съсед на Тихомир - приятелят на Емили, във Варна. По думите му не се познавали от преди клипа, но няколко пъти разговаряли след видеото.

„Разговорът дори е увековечен във видео, защото снимах докато се карахме”, допълни Милен Готи.

Тихомир брани Емили в пловдивския съд, участниците в скандалния клип не се признаха за виновниДелото в Районен съд-Пловдив стартира по общия ред с разпит на свидетели

Според инфлуенсърите всичко е било схема на Милен Готи и заедно с бащата на Денислав си разделили парите, които са постъпвали като дарения. По думите на Тошо Куката става въпрос за над 80 000 лева. Самият Денислав пък каза, че в сметката имало 5200 лева, от които той дарил 1200 лева на три деца.

„Първоначално не исках да ходя в мола защото бях уморен, но Стян Карапанов много пъти ми звъня и накрая отидох. Каза ми щяло да се снима скандално видео. В мола Тошо Куката започна да ми обяснява какво трябва да правя в клипа - Емили да ме държи и аз да съм нейно куче и да изпълнявам командите. Аз го направих, лаех като куче и изпълнявах командите, носих чашата. След клипа със Стоян си тръгнахме. Прибрах се вкъщи защото на следващия ден бях на работа”, разказа Денислав за видеото. После се прибрал вкъщи, където бил притеснен и не казал на майка му къде и с кого е бил.

По думите му никой не го е питал дали е съгласен да се снима. На въпрос „съгласен ли бяхте”, Денислав отговори, че тогава е бил притеснен и се съгласил. Твърди, че не са го заплашвали с нищо, но го било страх от Чеченеца и Куката защото били по-големи.

„Тогава не съм осъзнавал какво правя, сега не бих се съгласил”, допълни той. Относно 20-те лева, Денислав отговори: „Стоян ми поиска 20 лева за срещата. Той им даде на тях 10 лева. Не ми обясни за какво бяха тези пари. След като излезнаха от ареста, колега от бензиностанцията ми каза, че Тошо Куката ме е търсил.

Оказа се, че това не е първият клип в който Денислав участва, но по думите му, за другите два не е имал нищо против да се качват. Те били как сервира напитки на Чеченеца и как му се е качил на рамената.

Тъй като делото не е изяснено докрай, то ще продължи на 14 март. Тогава ще бъдат изслушани още няколко свидетели и вещи лица. Съдия Светослав Узунов постанови Елизабет, която е снимала клипа, да бъде доведена принудително за следващия път, тъй като е била призовавана 2 пъти, а не се явява. Той и наложи и глоба в размер на 100 лева.

Челен сблъсък пред съда: Куката и Чеченеца в спор с бащата на Денислав кой мутрее ВИДЕОИнфлуенсърите се оплакаха, че са ги заплашили с убийство