Пловдивският окръжен съд остави в ареста 29-годишният Цветомир Пенков, който преби жестоко приятелката си Ванеса в Пловдив.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение, че Пенков е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.Магистратите прецениха, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление.

Както TrafficNews писа, Пенков бе заявил, че не е извършил нищо от това, в което го обвиняват, и това е атака срещу него, за да нямат основание социалните служби да вземат детето от Ванеса.

В същото време преди  2 дни той се опитал да се обеси в килията си в ареста, но служителите предотвратили това. Припомняме, че Цветомир бе арестуван седмица след побоя, след като бе обявен за издирване и се укриваше. Той бе задържан във Видин и доведен в Пловдив, където е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда и домашно насилие. 

24-годишната Ванеса бе приета по спешност в болница, след като стана жертва на побой. Тя е постъпила за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържала версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път. Във фаталния ден мъжът е оставил жена си в безпомощнна и кървяща, със счупен таз и бедро, и е избягал заедно с едногодишното им дете. Оставил го е при родителите си, които живеят във Видин и се скрил. Родителите на Ванеса са успели заедно с полицията да вземат детето, но твърдят , че Цветомир продължил да заплашва момичето.

Цветомир, който преби Ванеса, е опитал да сложи край на живота си в арестаПроговорила съвест или опит да излезе на свобода?