От ОП „Чистота“ отново „ремонтираха“ зейналата шахта до кръстовището на Сточна гара като поставиха нов капак и така запушиха препятствието за шофьорите. Оказва се обаче, че това не решава проблема, а и всъщност дори не е ясно какъв е той.

Припомняме, че още преди седмица съобщихме за проблемната шахта, която не само беше отворена, но и металната й преграда се издигаше на 15 см над пътното платно, което съответно създаваше сериозна предпоставка за катастрофи на оживения булевард.

След нашата публикация от ОП „Чистота“ поставиха нов капак, но ефектът продължи само броени часове. По-късно шахтата отново зейна. Последваха същите действия от общинското дружество, като резултат отново нямаше.

Така до днес, когато за трети път съоръжението се затваря. И тук идва въпросът какъв всъщност и къде е проблемът и защо все още има препятствие за шофьорите.

Според общинското предприятие проблемът  е, че някой постоянно ходи и маха капака или има хлътване, за което другата седмица ще се направи по-обстойна инспекция.

Ако отговорът на казуса се крие в първия вариант, то ние се питаме докога може да продължи сагата и всеки ли може да пренарежда градските капаци? А в случай, че проблемът се окаже пропадане се надяваме от общинското дружество да предприемат съответните мерки. А в крайна сметка най-важно е проблемът да бъде решен и шофьорите да преминават спокойно през участъка.

Опасната шахта на Сточна гара- "обезопасена" с ... клониСъоръжението бе "ремонтирано" няколко пъти в рамките на седмица