Капанът за шофьори в близост до кръстовището на Сточна гара в Пловдив, продължава да създава проблеми за преминаващите превозни средства. Миналият уикенд капакът на шахтата на ул. „Найчо Цанов“ беше зейнал, а ръждивата решетка се издигаше на 15 см от пътното платно.

Тогава след публикация на TrafficNews, в рамките на няколко часа се сформира спешен екип от служители на ОП „Чистота”, които ремонтираха шахтата. Доколко обаче проблемът наистина бе разрешен не е ясно.

От кадри, изпратени вчера до медията ни се видя, че шахтата е без капак, а самият той се намира на няколко метра от нея, което създава предпоставка за сериозен инцидент, в случай, че не бъде забелязана. Изглежда всеки, който пожелае, би могъл с малко усилия да извади капака, а това съответно да създаде опасен риск за превозните средства на един от най-оживените булеварди в Пловдив.

Днес отново подадохме сигнал до ОП „Чистота”, откъдето отговориха, че ще предприемат ремонт на съоръжението. Няколко часа по-късно получихме снимки от общинското предприятие, на които се вижда, че капакът отново е на мястото си.

Драмата с шахтата обаче продължава и до този момент. Преди минути читател, редовно минаващ по маршрута, отново сигнализира, че има проблем с шахтата. Този път от нея се подават клони с листа, поставени най-вероятно с цел мястото да се „обезопаси” и шофьорите да го избегнат, за да се предотвратят инциденти.

TrafficNews продължава да следи съдбата на шахтата!

Снимки от 25 юни, изпратени от читатели и след извършения "ремонт".

Снимки от 30 юни и от днес /1 юли/, когато шахтата беше ремонтирана отново:

А ето и как изглежда шахтата към този момент: