Огромна ВиК авария наводни двора, складове и избени помещения в „Института по консервиране и качество на храните – Пловдив”. За това сигнализираха от предприятието до медията ни.

По думите на работещите, аварията е от 8 ноември и от тогава е сигнализирано многократно до ВиК, но до момента реакция няма.

Получаваме само оправдания, че имат много работа, че няма хора и какво ли още не. Това е питейна вода и освен, че съсипа множество техника и материали, тя минава през нашия водомер. В следствие на аварията е подкопана и тротоарната настилка в двора. На един от сигналите дори ни казаха, че не са Бърза помощ и че има много аварии за отстраняване в целия град”, разказаха от института пред TrafficNews.

Звъняли сме и на началника на ВиК-аварии инж. Павлин Цанов, който или затваря, или не си вдига телефона”, допълниха още от ИККХ-Пловдив.

От "Институт по консервиране и качество на храните" се надяват, чрез съдействието на нашата медия проблемът да се разреши по-бързо.

От TrafficNews се свързахме в говорителя на ВиК инж. Антон Гълъбов, който каза, че става въпрос за авария след водомерния възел и по принцип не е в тяхната компетенция. Въпреки това, той увери, че дружеството ще се заеме с отстраняването ѝ, тъй като обектът е от голямо обществено значение. 

"Още утре ще бъде изпратен екип и аварията ще бъде отстранена в най-кратки срокове", каза още инж. Антон Гълъбов.

Най-вероятно разноските по ремонта ще бъдат за сметка на института.