Локализиран е пожарът, който избухна в етническия квартал „Столипиново”. Въпреки това три екипа на пожарната продължават да гасят все още плеещите пламъци, предаде репортер на TrafficNews.

Както медията ни съобщи, огънят е тръгнал от натрупаните боклуци край река Марица. Пожарът е обхванал сухите треви, а от там и близките постройки. Напълно унищожени са няколко незаконни къщи.

Голям пожар гори в Столипиново, обхванал е няколко къщиОгънят се е прехвърлил от горящи боклуци

Хора в квартала разказаха, че вчера отново са горели боклуците край реката.

„Точно на същото място вчера пак бе запалено сметището и тревите. Загасиха го, покрихме го с пясък. Днес пак пламна и много бързо стигна до къщите. В една от тях имаше дете, което спи. Веднага го грабнахме и побягнахме. Аз живея в една от постройките, заедно с 5 деца. Съседите имат 4 деца, а най-изгорялата къща се помещава от 7 души. Къде ще отидем все още не знам”, каза потърпевша от пожара. Тя заяви, че къщата й не е законна, както и тези на комшиите.

Миризмата все още се стели над квартала. Пострадали и обгазени няма. Единствено кучето на едно от семействата е тежко обгоряло и има прорезни рани по гърба.

„Животното бе вързано и докато го спасят пострада. Няма да оцелее”, смятат жители на махалата.

Две са версиите на хората, от къде е тръгнал пожара. Една от тях е, че огънят е запален умишлено.

„Наркомани идват на реката и палят кабели, за да вадят мед. И днес пак са идвали”, каза жена пред наш репортер. Неин съкварталец обаче е категоричен, че пожарът е лумнал сам.

„Незаконното сметище е пълно със стъкла и ламарини. Никой не ги събира и ето какво стана. Никой не е палил огън днес, нито вчера”, каза мъжът.

На място все още има екип на полицията.

Междувременно от пожарната под тепетата заявиха за медията ни, че горящи къщи не е имало, а единствено сухи треви.