45 общински съветници гласуваха с единодушно "да" предложението китаристът Огнян Видев да бъде обявен за Почетен гражданин на Пловдив. Предложението бе на Радио Jazz FM и бе внесено на сесия от кмета Здравко Димитров.

"Неговата творческа дейност в продължение на десетилетия е свързана с любовта му към родния град, формирал го като ярка творческа личност. Признателността си към Пловдив той споделя с целия свят, работейки отговорно и неуморно като композитор, изпълнител, мениджър и организатор на събития в областта на културата. Приносът му към развитието на националната култура е огромен, а в основата е връзката му с Пловдив и неговите творчески личности. Заслуженото признание, което Огнян Видев се надяваме по този начин да получи, ще бъде вдъхновение и подкрепа за артистите, посветили се на своя талант и превърнали в мисия създаването на по-добра културна и обществена среда", пише в аргументацията си една от най-авторитетните музикални медии.

В аргументите си вносителите на предложението посочват поредица от концерти и събития, които са част от историческия принос на Огнян Видев към развитието на музиката в регионален, национален и световен мащаб.

Китаристът е едно от знаковите лица на Пловдив. Той е живата история на бохемата под тепетата и част от знаковите лица на музикалната джаз сцена.