Община Пловдив обмисля кога да стартира ремонта на последния голям инфраструктурен обект в този мандат – реконструкцията и разширението на ул. „Царевец”. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че от фирмата изпълнител вече са направили техническият проект на улицата, който  чака одобрение.

Въпреки че кметът Здравко  Димитров бе заявил, че преди края на реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” и строителството на „Модър- Царевец”, ремонт на улицата няма да се стартира, то може да се започне с първия етап.

Той е за самото разширение на улицата от бул. „Хаджи Димитър” до бул. „Пещерско шосе”. Така строителите няма да засягат пътната инфраструктура, а ще  работят в новото платно, което ще се направи западно от съществуващото.  Райчев каза още, че с фирмата са се договорили чинарите край  пътното платно да не се режат, като те ще бъдат разделителна  линия между двете платна.  

Относно сегашното пътно платно на ул. „Царевец” оттам трябва да мине първо проектът на ВиК за Южния обходен колектор. Когато той бъде сменен, градските власти ще могат да започнат изграждането на пътното легло и асфалтирането му. Все още не е ясно кога ще се случи това, но едва ли ще е тази година.

Припомняме, че консорциумът , която ще извърши проекта з 4 млн. лева е изпълнител и  на ремонта на „Хаджи Димитър”. Консорциумът между „София асфалт” и „Вейл конструкции” не  успява към този момент да изпълни обещанията си за предсрочно завършване на обекта, нещо повече – дори вече изостава с темповете на строителството на булеварда, като създава хаос за пешеходци и автомобили в района.