Община Пловдив обяви и втората поръчка от 10-милионния заем за общинските предприятия „Градини и паркове” и „Чистота”. След като стана ясно, че „Чистота” ще закупи изцяло дизелови автомобили и специализирана техника, не по-различна е ситуацията и с „Градини и паркове”.

Стойността на поръчката е 3,1 млн. лева без ДДС или 3,7 млн. лева с налога. Тя е разделена на три позиции, като в нея се включват 16 специализирани МПС-та, както и 10 машини за поддържане не чистотата и зелената система.

Най-голямата позиция е за 2,6 млн. лева без ДДС.  Със сумата ще се закупи един трактор с необходимото оборудване за 322 хил. лева без ДДС, четири телескопични вишки за 192 531 лева без ДДС, 8 броя самосвали с тристранно изсипване до 3,5 тона товаримост всеки на цена от 100 хил. лева без ДДС, три био шредера за общо 400 хил. лева и 8 електрически самоходни вакуумни машини с възможност за дезинфекция и с ръчно управление по 50 хил. лева без ДДС броя.

Всички превозни средства по тази позиция трябва да са с дизелови двигатели, а за шредерите може и да са с бензин. Шестте вакуумни машини трябва да бъдат на електричество. Условието е всички да са произведени не по-рано от 01.01.2022 година.

Втората позиция е за доставка, пуск и обучение на по-голям био шредер, чиято прогнозна цена е 345 хил. лева без ДДС.

Последната позиция е за два пътнически микробуса по 65 000 лева без ДДС – фабрично нови с дизелови двигатели. Другото МПС е трябва да е малогабаритен товарен автомобил до 1,5 тона на бензин и пропан бутан за 70 000 лева.  

Оферти по поръчката ще се приемат до 7 юни, като се очаква да бъде пусната и третата поръчка за базата на двете предприятия за 3 млн. лева.

СНИМКА: Инспекция на новата техника втора ръка на "Градини и паркове", която се разследва от прокуратурата

 

Община Пловдив предложила „на сляпо” техника и МПС-та на ток, взима дизелови – били по-евтиниПазарните проучвания шокирали директорите на „Градини и паркове” и „Чистота”, но те били след решението за заема

Екологична техника? Община Пловдив купува дизелови МПС-та за 3 млн. лева на „Чистота”Градските власти дадоха на заден за техника на ток и метан, взимат 15 МПС-та за поддръжка

КПКОНПИ даде на спецпрокуратурата новата техника на „Градини и паркове” за 1 млн. леваИкономическа полиция също проверява сделката за 10-годишните бусчета и вишки