Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е изпратила сигнала за новата техника на „Градини и паркове” на специализираната прокуратура.

С писмо до TrafficNеws от 16 март от КПКОНПИ съобщават, че след тяхна проверка и заседание, сигналът е изпратен по компетентност на спецпрокуратурата по член, който е за злоупотреби с публични средства.

В същото време в Икономическа полиция също е започнала проверка по искане на Окръжна прокуратура за обществената поръчка за 10-годишните бусове и новата косачна техника.

Припомняме, че общинското предприятие сключи два  скандални договора за 10-годишни бусове и вишки .TrafficNews нееднократно писа за обществената поръчка за близо 1 млн. лева с ДДС, като от тях близо 700 хиляди лева са за превозни средства, а останалите 300 за нова косачна техника.

Зико: Не мисля, че има нарушения в поръчката на „Градини и паркове”, за това са органите – да проверяватИма будни граждани, които подават сигнали – дали обаче ще се извиняват, ако няма нарушения, заяви кметът

Фирмите, които бяха избрани на първо място са софийските „Епра инвестмънт” и  „Еф енд кей къмпани”. Първата компания се води на името Ваня Кирова – Маринова, която е известна с участието си в конкурси за красота, както и с тяхното организиране.

С офертата, която са спечелили поръчката, от „Епра инвестмънт” са доставили косачната техника за 65 000 лева без ДДС, както и 6 микробуса на единична цена 49 990 лева без ДДС, или крайна цена от 60 000 лева. Микробусите са два  Iveco 65C, както и четири Mitsubishi Center. Въпросните микробуси са 10-годишни, като справка в сайтовете за продажба се вижда, че въпросните превозни средства се търгуват на двойно по-ниска цена, а за тези пари може да се намерят почти нови.

Косачната техника също е от 30% до 50% по-скъпа, отколкото цените на дребно в сайтовете за продажба на такъв тип оборудване. Аналогична е ситуацията  по втората позиция, която е за около 470 000 лева, спечелена от „Еф енд кей къмпани”. Първата пак е била отстранена, като поръчката е дадена втората, която е с управител Филип Божинов и е от София.

Възложител на поръчката е "Градини и паркове", а договорът е подписан от директора на предприятието Веселин Козарев. 

Всичко по темата, в линковете:

Показаха 10-годишните бусове и вишки на „Градини и паркове” за 700 бона, Зико доволенПревозните средства били в отлично състояние и много запазени, всички внос от Германия

„Градини и паркове” смятат да подпишат скандалния договор с миска за скъпа техника! Всичко било изрядноTrafficNews ще сигнализира прокуратурата и АДФИ, ако двата договора бъдат сключени

Миска доставя втора ръка бусове на „Градини и паркове” в Пловдив за 60 бона бройкатаОбщинското предприятие купува драстично по-скъпа техника от свободния пазар през две софийски фирми