Аз бях в ада. И то когато си на екран, когато си щастлив, половината зрители те обичат, другите - не. Това ми се случи, когато всичко беше много публично - изгубих дете. Ники Кънчев се просълзи, докато разказваше личната си трагедия пред Светослав Иванов в "120 минути" по bTV.

Така отговори донякъде на въпроса за каузите, които защитава всеки ден, грижейки се чрез кампании за болни деца, които се нуждаят от подкрепа. По думите му обаче едва ли загубата на неговото дете е причината за неговата ангажираност.

И все пак това ангелче (загубеното му дете - б.р.) е всеки ден до мен. Казвам му добър ден, лека нощ. Най-голямото богатство е сестра ѝ (дъщеря му Мари София - б.р.), която е жива и здрава, но то върви с най-голямата болка, каза още Ники Кънчев.

Наскоро получил покана във Фейсбук: "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Влязъл веднага и написал: "Скъпи майки, вие сте героите, вашата битка е всеки ден". И оставил телефона си който има нужда, да му звъни. При тези думи Светослав Иванов стана и прегърна Кънчев. Двамата всъщност се познават от години, когато 19-годишният Иванов отишъл при него да се учи на журналистика. Няколко години по-късно, когато и двамата са в "Дарик", Кънчев кани Светослав Иванов за сценарист в първото издание на "Стани богат" по Нова тв.

"Стани богат" е като републиканско или европейско по знания - едни малки бурмички, които си ги виждал по някакъв път, идват точно на това място и дай боже да се спечелят големи суми, каза популярният журналист за играта, която отново ще води.

"Стани богат" тръгва по bTV с Ники Кънчев от 19 февруари и ще се излъчва всеки делничен ден от 18 ч.