5 години затвор получи  Александър Димитров, който пиян и дрогиран предизвика катастрофа със своя приятел и уби таксиметров шофьор на моста на Адата.

След почти две години влачене на делото съдът призна за виновен младия мъж, който категорично казва, че не е управлявал автомобила в деня на фаталната катастрофа.

Днес той ново застана пред съда, но този път с нова защита. В залата обаче не дойдоха последните двама неразпитани свидетелите. Така адвокат Атанасов изиска от съда делото да се насрочи и за последно, за да бъдат призовани отново свидетелите, защото техните показания могат да бъдат от значение.

Съдът и държавното обвинение обаче намериха за неоснователно искането на защитника, защото делото се е проточило почти две години, а същите свидетели не са се явили до сега и е отбелязано, че те живеят в чужбина и се прибират в страната рядко.

Така магистратите дадоха думата на подсъдимия да разкаже какво се е случило.

Александър твърди, че не е управлявал колата.

Щерьо кара колата. Бяхме в махалата, като аз бях на сватба.Щерьо дойде при мен и ми предложи да ходим на бар. Аз се съгласих и той се качи да кара , а аз седнах до шофьорското място. Бяхме пили много. Играех си на телефона и видях само как идва кола от моста. Изведнъж се ударихме”,  разказа обвиняемият.

След това двамата младежи са излязли от колата , като почти веднага е дошла полиция, но тогава не са подозирали, че има починал човек.

Когато ни заведоха в районното не знаех, че таксиметровият шофьор е пострадал. Дойде чичото на Щерьо и му каза да не казва, че той е карал колата, защото в блъснатото такси  човекът е починал ”, сподели още Александър . Тази версия обаче не е подкрепена с никакви доказателства.

Така в следобедните часове съдът осъди Александър на 5 години лишаване от свобода, въпреки изисканата възможно най-лека присъда от защитата на обвиняемият, а именно 3 години затвор.

Свидетел на катастрофата на Адата: Пих много и не помня нищоДелото срещу пияния водач, убил таксиметров шофьор, продължава вече трета година

Присъдата може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.  

Припомняме, че Димитров се сдоби с обвинение, след като пиян и надрусан причини катастрофа със смъртен случай на кръстовището на бул. "6-ти септември" и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен водач на таксиметров автомобил. БМВ-то, управлявано от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „Стоп“.

Пияният и дрогиран Александър, убил таксиджия при Моста на Адата, остана без адвокат – бил скъпКогато настъпила катастрофата, БМВ-то се движило със 101 км./ч.