„Сумата от 300 лева е била предадена пред самото районно управление. На записите от камерата се виждат две срещи, като при втората е била дадена сумата. Тя е била скрита в кутия от цигари. Имаме данни, които към този момент не може да съобщим, които уличават Павлов и в други престъпления. Престъплението е тежко, за него законодателят предвижда до 10 години затвор, глоба от 20 хиляди лева и отстраняване от длъжност”. Това заяви прокурор Борис Мендев по време на мярката за неотклонение на зам.-шефа на Трето районно Стоян Павлов.

Имало е и други срещи, които са се състояли на автомивка в Пловдив. Това посочват свидетелските показания, разкри още той.

Павлов беше арестуван в сряда. Според прокуратурата той е прибрал 300 лева от удар от 1300 лева на ало измамници. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп за неизпълнение на служебни задърлжения. Според прокуратурата той е знаел за престъпната им схема, но не е предприел никакви действия за прекратяването й.

Пред магистратите той заяви, че не е взимал подкуп и не е участвал в схемите на измамниците.

Това обаче не му помогна, защото магистратите решиха да наложат най-тежката мярка на мъжа. Според съда има достатъчно събрани доказателства, че Павлов е извършил престъплението. Той беше оставен в ареста заради опасността да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели.

Адвокатът на арестувания полицай смята, че няма доказателства той да е взимал пари и целта на обвинението е Павлов да не може да получи важен пост в полицията в Пловдив, който скоро можело да бъде овакантен.

Какво казаха от прокуратурата и от защитата, вижте във ВИДЕОТО: