Никола, който е обвинен в убийство преди 14 години, остава в ареста. Съдът намери, че понастоящем са налице достатъчно доказателства, от които да се направи извод Камберов е автор на тежкото престъпление. Според магистратите има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Никола Камберов е обвинен в убийство, станало преди 14 години.

С последните си думи пред пловдивския съд обвиняемият Никола  Камберов – Синбад прехвърли вината за убийството от преди  14 години на приятеля си Янко, известен като Яшар.

 „Яшар го удари. Полицията ме би… от страх казах, че съм аз“, каза Синбад.

Това беше и защитната теза на адвоката на Камберов Красимир Елдъров, който първоначално поиска отвод на прокурора по делото Галина Андреева, но такъв не бе уважен от съда.

„Този човек е неграмотен. От 11 години е на метадон. Смешно е как са взети неговите показания“, коментира адвокатът и посочи, че ще изисква съдебно-медицинска експертиза да докаже нанесения побой над клиента му от страна на полицаите. Според адвоката именно тази агресия е накарала Никола да направи пълни самопризнания.

Още в началото делото за определяне на мярка за неотклонение се превърна в истински панаир. Преди минути родителите на младия мъж бяха изведени принудително от служители на Съдебна охрана, след като опитаха особено пламенно и грамогласно да лансират друга теза за убийството.

Вижте какво разказа семейството му за деня на смъртта на Божидар Моллов. 

Още за мярката днес може да видите ТУК