До края на годината Пловдив – Асеновград може да бъде завършен, ако времето е благоприятно заяви собственикът на „Иса- 2000” Юлиян Инджов. Важно уточнение обаче, че пътят ще бъде готов според стария проект, с който държавата кандидатства по „Региони в растеж”. Проектът, който е за 24 милиона лева не предвижда локалните платна, както и изграждането на три от важните кръгови кръстовища и пътни връзки.

Де факто проектът, по който се работи в момента, предвижда единствено удвояването на пътя плюс две кръгови кръстовища на Долни Воден и Куклен.  Трите кръгови кръстовища за Околовръстното на Пловдив, на входа на Асеновград и за летище Пловдив не са включени в този проект, както и локалните платна.

Докато трае ремонтът вече се прави и новия проект, който трябва да бъде готов скоро. След това ще започната процедури по отчуждаване за локалните платна и може да се престъпи към нова обществена поръчка. Въпреки че шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов не се нае да каже колко ще струват допълнителните работи, според Юлиян Инджов те ще са не по-малко от 20 милиона лева.

Така до края на годината пътят може да бъде завършен и пуснат в експлоатация, но без допълнително предвидените кръгови и локални платна.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: