Иванка Ройдова не се яви днес в съдебната зала на Окръжен съд в Пловдив под предтекст, че е болна. Адвокатът й Йордан Давчев представи пред магистратите амбулаторен лист на клиентката си, но така и не се разбра от какво точно заболяване страда тя.  Иванка е обвинена, че е поръчала екзекуцията на цялата си рода и днес трябваше да стартира делото срещу нея.

Отсъствието й от съдебната зала обаче наложи делото да бъде отменено за 29 май. Съдът разпореди на следващото заседание да бъде представена медицинска експертиза за състоянието й, тъй като в противен случай ще бъдат наложени глоби на нея и адвокатът й.

За разлика от Иванка в съдебна зала присъства брат й Стойчо Ройдов и двете му деца.Пред репортер на TrafficNews.bg Стойчо заяви, че със сестра си не е разговарял от почти година, отношенията им рязко се влошили след опита за убийство.

Припомняме ви, че цяло Браниполе настръхна, когато миналата година Иванка бе обвинена, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. 

Тя беше задържана през март, когато предала 3000 лв. капаро на служителя под прикритие от ДАНС, за да започне подготовка за изпълнение на плана й.

Апелативният съд я пусна, тъй като прецени, че не са събрани достатъчно доказателства срещу нея.