Край на мъката за всички минаващи през Коматевско шосе. Днес започна дългоочакваната реконструкция на булеварда, който от години е истинско предизвикателство за всеки шофьор. Кметът Иван Тотев, шефът на В и К Спартак Николов и представител на фирмата на изпълнител дадоха първа копка на булеварда, чиито ремонт трябва да продължи в следващите  6 до 8 месеца.

Парите за реконструкцията на булеварда са от 30-милионния заем, а по него ще тече цялостна реконструкция. Преди да започне същинската работа по него, първо от ВиК ще подменят изцяло канализацията и водопреносната мрежа. Това трябва да се случи в следващите 30 дни. Дотогава движението няма да се затваря изцяло, а ще се регулира в едната лента.

След това няма да може да се преминава през булеварда, а движението ще бъде пренасочено през „Димитър Талев” или т.нар. Овощарски път, който бе изцяло реконструиран през миналата година. Другите възможности за живеещите в Коматево е да минават през околовръстното шосе.

Кметът и кандидат за втори мандат от ГЕРБ Иван Тотев обясни, че краят на реконструкцията зависи до голяма степен от времето. Ако то позволява работа, булевардът може да бъде отворен още през март месец. След края на цялостната рехабилитация Коматевско шосе ще има нов асфалт, на места ще бъде разширено, джобове за спирките, нова ВиК мрежа, както и велоалеи.

Вторият етап на реконструкцията, който е предвиден за Коматевско е разширяването му до четирилентов път, а по средата да има и осветление. Все още обаче не се знае кога ще бъде завършен той.  

TrafficNews.bg