На Рождество Христово - пловдивският митрополит Николай отслужи Архиерейска света Литургия, в митрополитски храм "Св. вмчца. Марина",  Пловдив

Ето какво каза той: "Небесният цар се яви на земята, живя с човеците и благовести Божията правда, страда и бе разпнат, заради нас и нашето спасение. Божествената светлина на Христос топли сърцето на човека."

Дядо Николай каза в словото си след службата: "Въпреки изпитанията, през които сме изправени всеки ден, то изпитанията свързани с новата зараза, страшната болест, която днес покосява страни и народи, но и много наши сънародни. и въпреки трудностите и изкушенията, да не падаме духом и да не се отдаваме на страха. Лекарят на всички лекари, който изцелява всяка болест се роди, за да изцели всички ни."

Митрополитът попита не празнуваме ли Рождество с доза лукавство, кое препятства да се обичаме, не е ли грехът, който е от дявола, допълни още в словото си още той. Той поздрави всички християни с празника, като пожела: "Да пребъде благодатта на Христос!"

На церемонията в храма присътваха кметът Здравко Димитров и областният управител Дани Каназирева, много граждани. Спазени бяха предпазните мерки за защита от Ковид-19.