Напаст от бълхи тормози Пловдив през последните седмици. Насекомите са налазили зелените площи под тепетата, а пловдивчани масово се оплакват от ухапвания, алармират читатели на TrafficNews.bg.

Проблемът се оказва в целия град. Гадините дори, чрез хората, се внасят и в жилищните пространства.

Най-потърпевши са децата, които играят в междублоковите пространства и детските площадки.

„Цялото тяло на дъщеря ми е в пъпки. Последните дни често ходим в парковете, за да отморим от жегите”, каза родител от Тракия.

Подобна е ситуацията в квартал Христо Смирненски, където под атаката на бълхи са и стопаните на кучета. Въпреки, че любимците им са защитени, гадините се прехвърлят на пловдивчани и резултатът е налице – пъпки по цялото тяло.

За многобройните сигнали потвърди и директорът на ОП „Дезинфекционна станция” - Елена Тотолакова.

„Целият град е пламнал. Това се дължи на увеличение популацията на котки в Пловдив. Предприели сме мерки, два екипа обработват общинските площи. Работата се извършва през нощта, защото ефектът от препаратите е по-голям. Мобилизирани са всички служители, всяка вечер машините третират градските части. През август продължаваме с обработката на тревните площи срещу бълхи, кърлежи и комари”, заяви Елена Тотолакова.

Тя допълни, че допълнително са били обработвани и кучешките площадки.  

Ако забележите бълхи по зелени площи, паркове, детски и кучешки площадки може да сигнализирате на ОП „Дезинфекционна станция”, които да обезпаразитят въпросното място.

Снимка: Архив