Израелските сили за отбрана пуснаха нови листовки в квартали в централната част на Газа, с които призовават палестинците да се евакуират в близкия град Дейр ал Балах. Стана ясно, че най-малко 122-ма души са загинали и 265 са били ранени от израелските въздушни удари за 24 часа. Много от разселените жители вече са избягали в Дейр ал Балах. От своя страна израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че войната между Израел и Хамас "не трябва да спира", докато Израел не постигне целите си.

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел заяви, че „Войната не трябва да бъде спирана, докато не постигнем всички тези цели. Никъде не даваме на Хамас имунитет и се борим за възстановяване на сигурността както в южната, така и в северната част на страната.“

Междувременно, държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че Турция е решена да играе "положителна, продуктивна" роля в следвоенна Газа. Той допълни, че страната е готова да използва влиянието си в региона, за да предотврати още по-голямо разширяване на конфликта между Израел и Хамас. Четвъртото посещение на Блинкен се случва в момент, когато събитията в Ливан, Северен Израел, Червено море и Ирак увеличиха напрежението в региона.

„Ние сме силно фокусирани върху предотвратяването на разпространението на този конфликт. Ще да разгледаме стъпките, които нашите партньори могат да предприемат, използвайки влиянието и връзките, които имат, за да се уверят, че този конфликт няма да се задълбочи.“, каза Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ.

Хиляди демонстранти отново се събраха по улиците на Израел на протест срещу премиера Бенямин Нетаняху и го призоваха да подаде оставка заради начина, по който управлява страната по време на конфликт.