„За мен е чест и удоволствие да изразя радостта си и да връча награди на всички, които с такова усърдие и старание учат и просвещават нашите деца и спомагат за развитието на образованието и културата в района! В образователните институции тук се работи с изключителна активност, стремеж и старание. Вие винаги сте били нашата опора, както и ние като районна администрация сме Ваша опора и подкрепа!

"Благодаря Ви за труда и грижите!

С тези думи Иван Стоянов – кмет на район „Източен“ се обърна към директори, учители и просветни дейци, които бяха наградени за дейността си през последната година и за подобряване на образователния капацитет на подрастващите.

Тържествената церемония се състоя по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Танцьорите от ансамбъл „Тракия“ с ръководител проф. Даниела Дженева поздравиха всички с прекрасни изпълнения

С плакети и грамоти бяха отличени: Евгения Попиванова- директор на ДГ “Щ.детство“, инж. Христина Димитрова- директор на ОбУ „П. Славейков“, Тодорка Бакърджиева- директор на ДГ “Маргаритка“, Бойка Борисова- директор на ПГАСТ “ Г.Делчев“ и Георги Сариев- управител на ЧЕГ “Стоян Сариев“. Бяха наградени още с грамоти и книги на световни и български класици други директори и учители

Гости на тържеството бяха Александър Държиков- председател на ОбС Пловдив, Борислав Стаматов- обществен посредник на Пловдив, общински съветници, Донка Щилянова- началник на отдел „Образование“, Озден Мурадова- директор на ОДК Пловдив и др.

Получен беше поздравителен адрес от Янка Такева – председател на СБУ, в който се казва: „Уважаеми г-н Стоянов, възхитени сме че в образователните институции във Вашия район се работи с изключителен стремеж, старание и проактивност за реализиране на високи постижения в обучението и възпитанието на децата и учениците, като успешно се съчетават модерните и традиционни образователни методи“

„Пандемията ни затвори, но след тези 2г. връщаме максимално нашата активност към образователни и културни събития в района- сподели в заключение Иван Стоянов и анонсира следващите прояви:

-тази неделя от 11ч. на сцената в парк „Каменица“ ще има куклен театър за най-малките

-на 1-ви юни пак на същата сцена от 10ч. – Ден на талантите

- на 2 юни в зала Атрима на бул. Ц.шосе започва междуучилищния футболен турнир, на който ще присъстват много футболни знаменитости