Бъдещето на Концертна зала е неясно, а срокът , в който ремонтът трябваше да приключи и тя да посрещни първите си гости се отлага за неопределено време. За този неприятен развой на на събитията алармира самият министър на културата Найден Тодоров, който през уикенда е посетил обекта. 

Ремонт на Концертна зала, който се чака вече седма година  стартира миналата есен, след като правителството на Николай Денков отпусна 10 милиона лева. След проведен конкурс за изпълнител бе избрана петричката фирма "Заечки" ЕООД. Ремонтът започна през януари, но към този момент залата прилича едиствено на строителна площадка. 

Ето както написа Найден Тодоров във Фейсбук: 

Концертната зала на Пловдив бе един от най-големите символи на музикалния живот не само в града на тепетата. Тя бе в продължение на десетилетия дом на Пловдивската филхармония, в нея са се състояли концерти, които са част от златните страници на българската музикална култура!

От вече почти седем години залата е затворена, поради редица проблеми, насложени и останали нерешени в годините.

След дълги саги и прехвърляния на отговорност, миналата година Министерството на културата пусна обществена поръчка за ремонт на емблематичната зала. И сякаш се видя светлина в тунела. Очакваше се ремонтът да приключи за около година и обновената зала да отвори за пловдивската публика със 750 места и осъвременена визия.

Въпреки всички надежди, обаче, нещата пак не потръгнаха - поради различни проблеми и неразбирателства, ремонтът бе забавен и в момента е почти спрял. По време на самите ремонтни дейности са били открити и нови обстоятелства, които според специалистите изискват актуализация на целия проект.

И като човек, роден в Пловдив и слушал първите симфонични концерти в живота си именно в тази зала, реших да проверя какво действително се случва.

Снимките са от проверката на място.

И независимо от всичко, Министерството на културата ще направи възможното нещата да се случат и пловдивчани отново да имат своята Концертна зала! Защото Културата е предопределяща за националната идентичност и в този смисъл - за националната сигурност и защото не може вторият по големина град в България, един от най-старите градове въобще в света да няма своя Концертна зала!"

Припомняме, че преди дни в интервю за медията ни министър Тодоров обясни, че има вътрешно напрежение заради проектанта.

"Ще трябва в един момент да се срещнем с него, защото не е добре да има вътрешни конфликти. Всички имаме една и съща цел или поне се надявам да е така. Не може само заради това, че всеки върви по различен път, да унищожим общата цел", каза той.