Побоища с брадви и колове между две големи групи от роми е станал в квартал Столипиново тази нощ, твърдят хора от квартала пред  TrafficNews.bg. В мелето на улица „Шумен”  са били замесени десетки участници, като голяма част от тях били въоръжени с брадви и прътове. На място са дошли няколко екипа на полицията, които са предотвратили разрастване на саморазправата.

Според общинския съветник от Столипиново Айри Мурад вече няма напрежение в квартала, като боят е бил между две групи след прераснал спор между младеж, който разхождал куче и друг местен жител. 

„Вече е спокойно, полицията е разтървала двете групи”, каза Мурад пред TrafficNews.bg. Той потвърди, че има арестувани и пострадали, но тепърва подробностите ще се уточняват. Поне трима са в болница, но състоянието им не било сериозно. 

По-късно от МВР съобщиха, че е нямало сбиване. По първоначални данни, след 19 часа мъж преминал по ул. Шумен с куче без намордник и жена се уплашила и развикала. Типично за квартала, наоколо се събрали доста жители, но до сбиване не се е стигнало. Служители на Шесто РУ са били на място, не се е наложила намеса на допълнителни полицейски сили. Няма установени данни за извършено престъпление от общ характер

СНИМКА: Архив