Радвам се, че Рангел ще бъде екстрадиран. Вие не знаете как се радвам, не можех да си намеря място. Нито през нощта съм спяла, нито през деня, защото се питах –„ защо не го екстрадират.” Това заяви през сълзи пред TrafficNews майката на убития Митко от Цалапица.

По думите й близнаците Динкови, които в момента се намират в ареста, не са укриватели, а са участници в убийството.

Говорим, че 4-ма човека са участвали в убийството. Без да е разпитан Рангел Бизюрев няма как да се даде ход на дело. Искаме Рангел по-бързо да бъде екстрадиран в България. Искаме всички участници по един или друг начин да си понесат последствията. Искаме възмездие за Митко и той да почива в покой. Почти 8 месеца е агония за нас, всеки един ден ние  да чакаме връщането на Рангел. Защо три месеца той не е екстрадиран?” Попита майката.

Тя заяви , че е била изгубила надежда, че това ще се случи някога. Атанаска Бакалова иска връщането на Бизюрев да стане по-бързо, защото до делото на близнаците остават 10 работни дни . „Искаме качествени разпити на всички онези, които са участвали по един или друг начин”, завърши Бакалова.  

Дания връща Рангел Бизюрев в България, властите са потвърдили екстрадициятаТой обжалва решението на първа инстанция

Очакваме истината да излезе и всеки да си понесе отговорността, защото за нас не само Рангел е виновен. Изместват мястото на убийството,  още от самотно начало разследващите не взеха нещата насериозно”, добави мъжът на майката на Митко.

Припомняме, че от прокуратурата днес съобщиха за потвърденото от магистратите в Дания решение за връщането на Бизюрев на българските власти. Окръжният прокурор Ваня Христева заяви пред медията ни, че все още няма конкретна дата за екстрадицията.

На първа инстанция съдът в Дания  позволи връщането му у нас още през януари, но решението не беше окончателно, тъй като Рангел обжалва, за да не се върне в страната ни.

Той е обявен за международно издирване въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура-Пловдив, където той е привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство

Разпитът на  Бизюрев, който е решаващ,  бавише делото и срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови многократно. На този етап те са обвинени, че са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на убития Митко и да напусне мястото. Хората в селото обаче са убедени, че те са участвали в убийството. 

Делото на близнаците наближава, а Рангел Бизюрев все още го няма. Какво ще се случи?