Магистратите в Дания са потвърдили решението за екстрадицията на Рангел Бизюрев и се чакат дата за връщането му в България. Това съобщиха от прокуратурата преди минути. Той е  обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.  

"Към този момент нямаме информация за конкретна дата относно връщането му в България", заяви пред TrafficNews окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. 

На първа инстанция съдът в Дания  позволи връщането му у нас още през януари, но решението не беше окончателно, тъй като Рангел обжалва, за да не се върне в страната ни.

Той е обявен за международно издирване въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура-Пловдив, където той е привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство

Разпитът на  Бизюрев, който е решаващ,  бавише делото и срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови многократно. На този етап те са обвинени, че са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на убития Митко и да напусне мястото. Хората в селото обаче са убедени, че те са участвали в убийството. 

Преди повече от 4 месеца Бизюрев беше задържан в ровинциален град на  Кралство Дания. Той е работел във фирма за почистване на стъкла и е бил следен в доста държави. След ареста полицията е намерила в Рангел фълшиви документи, с които е пътувал.

Делото на близнаците наближава, а Рангел Бизюрев все още го няма. Какво ще се случи?

Рангел Бизюрев е следен в доста държави преди ареста, не се е укривал самПредполага се, че е използвал фалшиви документи за самоличност

Илинден за Митко: Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕОРазследване 1-ва част