Дойчин Ангелов е назначен за изпълнителен директор на Летище Пловдив. Това се случи след спечелване на конкурс за поста в Министерство на транспорта и съобщенията. До момента той заемаше поста на председател на Съвета на директорите на летище Пловдив. На негово място е назначен финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор на аеропорта Красимир Пешев става член на Съвета на директорите с решение на транспортния министър. Официално новият изпълнителен директор е вписан в търговския регистър на Агенцията по вписванията.  

Дойчин Ангелов работи на Летище Пловдив от 1994 до 2013 година. 14 години е ръководител смяна в координационния център, на който става и началник. От октомври 2009 до септември 2013 г. е изпълнителен директор. По негова идея е създаден Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България. 

„Амбицията ни е да увеличаваме броя на полетите и да развиваме летище Пловдив“, заяви новият изпълнителен директор Дойчин Ангелов.

Той благодари за работата на досегашния директор Красимир Пешев, който остава в Съвета на директорите и отчете като положителен факта, че досегашното ръководство продължава да работи в същия състав. 

„Това е гаранция, че по основните приоритети за развитие на летището, ще продължи същата политика.“, каза още Ангелов. 

През зимния сезон се изпълняват по пет чартърни полета на седмица от Анталия до Пловдив. Друга добра новина е възстановяването на редовната авиолиния Тел Авив-Пловдив, обслужвана от авиокомпания Akria. Изключителен интерес има и към чартърните полети с авиокомпания  JET2 от Белфаст до Пловдив. 

По план пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като средно на седмица се изпълняват по 11 полета до английската столица. Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.