41-годишният Цветан от Лом, който държа повече от 4 часа трима души заложници в с. Вълково, е бил убеден да се предаде благодарение на психолози от МВР, служители от СОБТ и полицаи.

"Той е криминалнопроявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и докато говори по телефона е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители. Жените са в добро състояние, живи и здрави", каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който бе на място в с. Вълково.

Цветан пристигнал от Лом до селото с такси около 17 ч. и нахлул в къщата на бившата си приятелка. Прострелял 70-годишния й баща, който бе откаран в болница с рана в гръдния кош. Взе за заложници изгората си Ева и майка й Анелия, както и друг мъж.

"Бил е въоръжен с револвер и пистолет, които са незаконни и сега ще проверяваме как се е сдобил с тях. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство", допълни Коцев. Обеща, че ще се направи проверка дали срещу Цветан е имало официално подадени жалби преди време в полицията.