Общинският съвет взе решение окончателно да бъде прекратен проектът за пробива на Водната палата. Единодушно всички съветници гласуваха варианта договорът с фирмата-изпълнител „ИСА-2000“ да бъде прекратен и този проект да не се изпълнява. 

Другият вариант, който предвиждаше строителството на обекта да продължи, не срещна подкрепата на нито един общински съветник. 

Промяна обаче имаше на предложението, което първоначално беше внесено от общинската администрацията. То дойде от Слави Георгиев в частта му за плащането на обезщетението на фирмата-изпълнител. Той предложи първо да се направи цялостен отчет за всички извършени дейности до тук, който да мине през бюджетната комисия на местния парламент и едва когато се види сумата да се пристъпи към евентуално обезщетение. 

Първоначално предложената сума бе за 750 хил. лв,, като 600 хил. трябваше да бъдат дадени на „ИСА-2000“, а другите 150 хил. да отидат за възстановяване на разрушеното. Решението дойде след 3 часа дебати, в които участие взеха над 15 протестиращи, но през тези часове бяха засегнати всички теми от дневния ред, които предстои да бъдат гласувани. 

Очаквайте подробности!