Трите козички, които станаха горди „новодомци” в комплекс „Оазис”, все още са по улиците. Те продължават да се навъртат в района на жилищната сграда в търсене на зеления си оазис.

Кози се заселиха в Оазиса в Смирненски, припкат по стълбищата в комплексаЖивотните спят на изтривалките пред входните врати

Животните са били забелязани до магазините на Пещерско шосе, пасейки все още зелената трева в квартала. В същото време от Общинския инспекторат издирват собственика на козите, за да го санкционират. Според наредбите на Община Пловдив селскостопански животни могат да се отглеждат по специален ред в двата квартала Прослав и Коматево.

Шефът на Общинското ФБР Борислав Димов каза, че утре ще отидат на проверка в Прослав, където има стопанство на кози, за да видят дали проблемът е оттам. Днес те не са успели да открият собственика на животните. 

Читатели на TrafficNews, които са видели козите до комплекса, вече са подали сигнал до местното ФБР за местонахождението на козите.

„Обадихме се на районната администрация, които ме посъветваха за се свържа с БАБХ и с Общинския инспекторат. Подали сме сигнал до институциите. В същото време деца от квартала се радват и закачат животните”, разказа пловдивчанка, чийто магазин се намира срещу жилищния комплекс.

Докато тече акцията по издирването на стопанина на животните, трите козички продължават да припкат на воля из квартал Смирненски.