Автомобилът, с който Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Лерца Костадин Костадинов, похитиха мъж е бил конфискуван, научи TrafficNews. Фолксвагенът, модел голф, е отнет в полза на държавата. Колата е собственост на сина на Лерца – Костадин, а по време на отвличането е била управлявана от  Илиян Смиленов.

В понеделник се е провело заседание в Окръжен съд, свързано с веществените доказателства. Адвокатите на тримата са поискали, част от иззетите вещи да бъдат върнати на собствениците им.

Мобилните телефони на младежите били върнати, но магистратите отказаха да предадат колата на Костадинов. Тя е била отнета в полза на държавата, а мотивът е, че с въпросният автомобил е извършено престъплението.

Припомняме, че Арбалиев,  Харизанов, Смиленов и Костадинов бяха арестувани след отвличане и гавра с 44-годишен мъж. Гнусната история се е разигра в средата на септември.

От разследването става ясно, че Костадин и приятелите му,  ударили по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в район "Тракия". 

След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга си. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Здравец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го, а един от похитителите дори уринирал върху него. 

Четиримата похитители от Пловдив натикали брадвичка в гърлото на жертвата си

Девет месеца след похищението Арбалиев,  Харизанов, Смиленов и Костадинов бяха наказани за действията си. Те сключиха споразумение с прокуратурата на 27 май.

Костадин бе наказан с 2 години и 6 месеца условно с 4,6 години изпитателен срок. Подобна присъда получи и Илиян Смиленов. Йордан Арбалиев получи 3 години условно с 5 години изпитателн срок. Единствено Стефан Харизанов ще изтърпи наказанието си ефективно. Той отива в затвора за 3 години, при първоначален общ режим.