Пловдивчанка сигнализира за сериозно безпокойство относно поведението на шофьор, което може да застраши живота на други участници в движението. Тя разказа, че пловдивчанин публикува видеа в ютуб канала си, които заснема чрез видеорегистратора, поставен в автомобила му.

Според жената, водачът иска да покаже чрез видеата нарушенията, които извършват шофьорите в града, но заедно с това показва и тези, които извършва самият той.

Добавя, че тези видеа демонстрират беззаконие и несъобразено поведение на пътя.

Случката на едно от видеата, които са ни изпратени се развива на бул. „Марица-Юг“, където във видеото с име „Още един БОК с Ауди - както му дойде? 3 пъти катастрофа, защото е много умен?“, водачът иска да покаже нарушението на автомобил от марката Ауди. Във видеото се вижда как въпросният мъж шофира в дясна лента, а аудито прави опит да се престрои от лява в дясна лента, като дава и мигач за надясно. Заради това шофьорът на аудито ускорява скорост, за да отвори дистанция между водачите, след което навлиза в дясната лента и намаля скоростта, за да не удари колата пред него.

Голяма част от коментиращите под видеото обаче са на мнение, че именно водачът с видеорегистратора е в грешка, тъй като самият той не предоставя никаква възможност на шофьора с аудито да се престрои. Дори ускорява още повече скоростта, за да не остави възможност на шофьора да се престрои в лентата.

Ето и част от коментарите на потребители под въпросното видео:

„Пич, много ясно се вижда как аудито ускорява, за да отвори някаква дистанция пред теб, започва да се престроява и след това намаля, за да не се натресе в колата отпред. Че е тясно, тясно е, но нито те е засякъл, нито ти се е правил на интересен. Всичко дето се иска от теб в тази ситуация е да не даваш газ и може би леко да намалиш. Да, ама не - още преди да му светнат стоповете, твоята скорост по GPS започва да се увеличава, което ясно показва, че ти просто търсиш да се заядаеш с някой и нарочно даваш газ, за да направиш "ситуация". Като се правиш на интересeн, поне спирай скорoстта на камерата, че сам се издаваш. Да не говорим, че GPS-а на камерата работи с някакво закъснение и най-вероятно си почнал да се ускоряваш още като си видял, че ще се престрои, което между другото е леко незаконно и силно неколегиално. След което тръгваш да се правиш на интересен и минаваш на една боя от колата, без каквото и да е нужда, което далеч не е "същото каквото и той ми направи". Хубавото поне, е че снимаш, та после сам ще предоставиш на катаджията нужното, за да ти натресе актовете. А гоненицата и биенето на спирачки после, въобще няма да ги“.

„По закон с предимство е този, който се прибира в дясната лента. Нещо май не знаете много добре правилника за движение по пътищата. Също така съвсем нормално човекът с аудито си подава десен мигач, което означава, че трябва вие да го допуснете, за да се прибере в дясната лента, не да се правите на пилот и да го "натискате" и след това- засичате. Естествено оставяме настрана грубото нарушение от ваша страна за пресичане на двойна непрекъсната линия на пътното платно!“

„На пътя не се раздава правосъдие и не се избиват комплекси. Санкциите ги раздава пътна полиция. А такива като вас с поведението си могат да предизвикат пътен инцидент, докато се засичат един друг“, гласят част от коментарите.

Публикуваме и въпросния видеоклип, който е качен в профила на водача: