Огромни опашки се извиха на бензиностанциите в Пловдив. Причината за това е, че днес е последният ден, в който шофьорите могат да заредят гориво в автомобила си с 25 ст. отстъпка на всеки литър. Стана ясно, че новата година ще започне без държавната отстъпка за горивото, което провокира водачите да се запасят.  

Още от вчера на някои бензиностанциите под тепетата се образуваха опашки, но истинската блокада от коли се е образувала днес видя репортер на TrafficNews.

Един от служителите на бензиностанции „Инса Ойл” в Пловдив коментира пред наш репортер, че от вчера е „някаква лудница”.

„Не можем да смогнем да зареждаме автомобилите, които буквално се извиват на опашки. Всички се възползват за последно от отстъпката и е някакво чудо”, разказа той. На някои от по-малките бензиностанции в Пловдив пък отчитат засилен интерес още от преди седмица.

В района също пълнеха  като за последно резервоарите до горе. На една от бензиностанциите, намиращи се между Раковски и Стряма също се бе образувала опашка от автомобили, видя наш репортер.

Според шофьори отпадането на облекчението от 25 стотинки допълнително ще натовари бюджета им след Нова година, на фона на достатъчно високите цени на горивата у нас.

Водачите се надяват след отпадането на отстъпката цените на горивата да тръгнат надолу, защото сега и дизелът и бензинът държат цени над 3 лева за литър.

Към този момент дизелът се търгува на цени от 2,67 до 3,42 лв./л , а бензин А-98 може да се намери от 2,89 до 3,19 лв./л . Цените на суровия петрол вървят надолу, ако през септември един барел се е продавал за 92 долара, то сега е 81.