Спират делничните обходите за издирването на изчезналия в Перник Емил Боев. Това съобщи брат му Мартин в пост във Фейсбук. Младият мъж, който изчезна от фестивала "Сурва", е в неизвестност вече 11 дни.

Мартин Боев обаче посочва, че търсенето няма да спре и призовава случаят да не изстива. Обходи ще се правят наново през уикенда.

"Доста от хората, които познават терена, не могат вече 10-и ден да са на линия 24/7. Студовете са прекалени в момента, снегът е висок и трудно се вижда какво е под него. Всички трябва да съберем нови сили и да се подготвим за нови походи, като погледнем семейство, работа и всичко, което беше пренебрегнато 10 дена досега", аргументира решението Боев.

"Идеята ми е на този етап да направим уикенда пак един ударен обход, с график, с ясен маршрут, който ще постна тук и в групата, и с ясна комуникация. Ще ползваме тези делнични дни, за да измислим къде точно и по какъв начин, като веднага щом е ясно ще се постне в групата, за да се дообсъди", посочва в поста си Мартин.

В друг пост от по-рано днес братът на изчезналия Емил пише още:

"11 ден от търсенето на Емил. Борим се в планината с доброволци, работим с полицията за сигналите които се пращат и се струват достатъчно валидни.
Най-тежката за мен част вече усещам как започва и това е търпението - търпението на органите на реда да намерят нещо което ние като доброволци не можем, надеждата че нещо сме изпуснали, нещо не сме могли да вземем."