Тотален ремонт на две основни пътни артерии през 2021 година поиска кметът на район „Централен” Георги Стаменов. По време на общественото обсъждане на Бюджет 2021 година Стаменов поиска да се заделят средства за реконструкцията на ул. „Любен Каравелов” от Денталния факултет до „Васил Априлов”, както и ремонтът на бул. „Христо Ботев” от Централна гара до Коматевския възел.

По думите на Стаменов двете артерии са в лошо състояние, а те ще поемат и основния трафик при започването на дейностите по пробива под Централна гара.  Освен това районният кмет поиска бюджетът му да бъде увеличен на 2 млн. лева, а не както бяха заложени 500 000 лева.  Със средствата районният кмет иска средствата да бъдат пренасочени към тепетата и междублоковите пространства.

800 000 лева за тотален ремонт на ул. „Генерал Колев”  пък предложиха две политически формации – „Кауза Пловдив” и „Съюз за Пловдив”. Улицата в район „Западен” е изключително натоварена и в лошо състояние. Тя е свързваща към детски градини, ясли и училища, като служи за байпас към булевардите от цялото каре.

Секретарят на общината Ангелина Топчиева заяви, че са постъпили 12 писмени предложения към бюджета, които ще бъдат вкарани за обсъждане. Най-голямото е на ВМРО, което предлагат различни трансфери в размер на 11,7 млн. лева. Сред  тях  са 1 млн. лева за тепетата и още 1 млн. лева за Дондуковата градина.

Бюджетът на Пловдив за 2021 година е 418 млн. лева, като 198 млн. лева от тях са за Капиталови разходи.

Очаквайте подробности!