Рев на мощни зверове  и незабравимо шоу – това бе част от най-чаканото събитие на БМВ почитателите, а именно 19-ият събор на популярния бранд. Тази година домакин на фестивала за пореден път бе Пловдив.

Хиляди се стекоха от цяла България, водени от любовта си към баварската марка. И надали е изненада за някого, че 19-тият събор отново затвърди статуса си на най-значимото и мащабно клубно автомобилно събитие в България. Времето в ранните часове не беше кой знае колко добро, но това определено не попречи на ентусиазма на хилядите фенове. Забележителните автомобили от различните моделни семейства на марката бяха подготвени с несравнима страст и безупречно подредени за радост на окото на посетителите.

Зрителите се насладиха на изключително шоу, множество игри с публиката и най-добре поддържаните "баварци" в България, а и на Балканите.

Естествено, за хората, които искаха да разгледат топ екземпляри от марката също беше предвидено място. Бяха изложени част от най-новите баварски машини, последно пристигнали в голямото семейство на БМВ.

Тодор Порязов изуми любителите на големите возила на любимата марка с поръчков цвят за близо 14 000лв. M паркингът беше изпълнен с невероятни автомобили, като особено голямо внимание привлякоха моделите М2, М3 и М4, с „извънземната си визия”.

Ретро автомобилите също не отстъпиха по визия на модерните си братя. Класическите модели от 70-те и 80-те определено приковаха погледите на ценителите.

За първи път,  типичното за този тип събития дрифт шоу, не се състоя. Въпреки това обаче, най-известните пилоти и техните машини, гордо дефилираха из панаира.

Тази година БЧК и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организираха демонстрация как се променят възприятията на водачите след употреба на алкохол. Бяха изпробвани възможностите си със специалните алкоочила.

Горещи момичета допълнително вдигнаха "настроението" и температурата на, и без това вълнуващото събитие. Трите красавици „изкъпаха” един от най-коментираните модели на БМВ.

Догодина съборът на БМВ ще се проведе за юбилейния 20-ти път. От сега организаторите се заканиха, че феновете ще станат свидетели на нещо невиждано.