Хаос сред шофьорите предизвиказатварянето на  кръстовището на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ в Пловдив. За това сигнализираха читатели, които днес са преминавали в района и са видели, че масово водачите шофират в насрещното, без да спазват новата организация на движението.

Припомняме, че кръстовището между южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ се затваря за движение от 16 до 23 януари. Причината са строително-монтажни работи по проекта на ВиК за обновяване на канализационната и водопроводната мрежа в града.

 „Сумати народ си минава в насрещното. То е затворено още от ул. „Солунска”, не може да минеш надясно към ул. „Царевец”, за да поемеш по бул. „Хаджи Димитър”. Има две сложени табели, че е затворен пътят там, но това грам не се спазва от шофьорите”, разказват читателите ни.

Предоставили са до медията ни и видео, заснето от видеорегистратор.

„Шофьорът на Сузукито, което се вижда, след като му натиснах клаксона ми каза „Гледай си твоя път, недей да плачеш на чужди гробища”. Там има две прегради- тези, които идват от МГ,-то си завиват  спокойно надясно, като няма коли в насрещното. От хирургиите също си минават в насрещното и по бул. „Хаджи Димитър” до първото разклонение”, разказаха още те.

Временната организация на движение е обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели. Маршрутите на автобусни линии №12 , 26, 29 и 222 от вътрешноградския транспорт се променят.

Вижте повече тук:

Затварят за седмица кръстовище на бул. „Хаджи Димитър"

Видео: