Глоба от 500 лева трябва да заплати 42-годишен мъж за нарушение на обществения ред и неприемливо поведение към полицейски служители. Административната санкция му е наложена от Пловдивски районен съд във връзка със съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство в петък.

Малко преди 12 ч. същия ден се наложило патрул на Първо РУ да вземе мерки по сигнал, че мъж в нетрезво състояние вдига силен шум и смущава посетителите в парк на  ул. „Пере Тошев“.  На място бил установен извършителят, на 42 години. Освен че отказал да изпълни разпорежданията на униформените, той отправил към тях обидни думи и закани за саморазправа, за което е задържан за едно денонощие.  

 Междувременно в събота преди обяд от местен ресторант в Хисаря било потърсено съдействието на служителите на реда за залавяне на извършител на умишлено увреждане.

Според получения около 11 ч. сигнал, на входа на обекта бил забелязан мъж да чупи нарочно едно от осветителните тела. При последвалата незабавна проверка още същия ден униформените задържали 51-годишният автор на вандалската проява, а размерът на нанесената от него щета предстои да бъде изчислен. 

Срещу мъжа е образувано бързо производство.