Газова бутилка се е взривила в жилищен блок на улица "Орфей" в ЖК "Христо Смирненски", сигнализира читател на Trafficnews. По първоначална информация няма пострадали.

Апартаментът е на първия етаж, а точно в съседство с него има "Салон за красота" и магазин за хранителни стоки. На отсрещния тротоар се намира жилищния комплекс "Корона", в който също има разположени множество обекти. Според съдеси се е чул силен гръм.

На място има полиция, пожарна и линейка.

Сигнал за взрив на газова бутилка в апартамент на ул. "Орфей" е получен минути след 13 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към адреса са изпратени екипи на пожарната и Второ РУ. По предварителни данни няма пострадали хора, нанесени са матариални щети.

При пристигането на двата екипа на пожарната на мястото на произшествието е установено, че следствие техническа неизправност на газов котлон е загазовано кухненско помещение, поради което се е получил взрив. От  взривната вълна е паднала дограмата на терасата. Собственикът на апартамента се е намирал в съседно помещение и не е пострадал.