Феновете на Ботев излязоха с поредната си декларация през последните няколко дни и подготвят нов протест за довършването на „Колежа”. Привържениците на клуба ще се съберат на 9 февруари пред Общински съвет – Пловдив на ул. „Авксентий Велешки“ преди заседанието на Общинския съвет, на което ще се гласува допълнително финансиране за ст. „Христо Ботев“.

Феновете ще изразят недоволството си в 8:00 часа в четвъртък, час преди началото на заседанието.

Припомняме, че сдружение КПБП, сдружение ПФК Ботев и обединени фракции Бултрас бяха поканени на среща от Бойко Борисов. На нея, в присъствието на градския лидер на партия ГЕРБ Иван Тотев, бе обявено решението за сваляне на доверието на партията от Здравко Димитров и Пламен Райчев.

Беше предложен вариант сдружение ПФК Ботев да бъде официализирано като „контрольор" по разходването на средствата за строителството на Колежа.

Феновете настояха това да бъде гласувано на сесията на ОС Пловдив на 09. 02. 2023 г., паралелно с гласуването на предложението на кмета Здравко Димитров за отпускане на допълнителни средства за довършването на строителството на Колежа.

„Напомняме, че за строителството на стадион „Христо Ботев“ има законно одобрена обществена поръчка на стойност 53 млн. лв., от които в момента са осигурени 36 млн. лв. и настояваме управлението на града, в лицето на кмета и общинския съвет, да свършат необходимото за осигуряване на недостигащото финансиране и изпълнение на проекта до край”, написаха привържениците.

„Заставаме твърдо зад исканията си, обявени на протеста на 01. 02. 2023 г., и няма да отстъпим, докато не бъдат изпълнени”, категорични са феновете.

Публикуваме и цялата позиция на "жълто-черните" привърженици и исканията преди сесията на Общинския съвет.

Ботевисти,
Време е за второто действие от зимата на нашето недоволство! Време е за „100% Колежа“, част II.
На 9 февруари от 9 часа предстои важно заседание на Общинския съвет, на което ще се гласува допълнително финансиране за ст. „Христо Ботев“.
Нека поискаме от хората, за които сме гласували да ни представляват, да осигурят нужното за довършването на законната обществена поръчка финансиране. Нека им припомним и поискаме да изпълнят нашите непроменени искания:
1. Незабавен ремонт за сметка на строителя на некачествено изпълнените СМР;
2. Отчет на изразходваните до момента средства;
3. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора;
4. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора;
5. Осигуряване на необходимите средства за окончателното завършване на строежа, като решението влиза в сила след изпълнение на първите две искания.
Нека им кажем лично какво е за нас Колежа. Нека видим с очите си кой е против това Пловдив да има поне един модерен стадион!
9 февруари, 8 часа, Общински съвет – Пловдив. Ул. „Авксентий Велешки“ 20.
ЦЯЛ ГРАД ГОРИ - КОЛЕЖА ДА СЕ ИЗГРАДИ! Само Ботев! Бъдете будни!

Вчера кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че Община Пловдив няма как да осигури от собствените си приходи средства за довършването на стадион „Христо Ботев” заради други важни обекти в града и, че ще се търси финансиране за двата стадиона. Зико трябваше да се срещне с феновете на Ботев, но те отказаха среща с градоначалника. 

Здравко Димитров добави още, че има хипотеза, при която собственикът на Ботев да дострои стадиона, като го вземе на концесия. Вече такива предварителни разговори са били и проведени.