Тежки задръствания посрещат всеки ден пътуващите до Пловдив заради ремонта на Рогошко шосе. За това сигнализират жители на съседни населени места, които откакто трасето е частично ограничено за движение, се придвижват значително по-бавно до областния град.

Един от най-натоварените участъци се пада в началото на ремонтните дейности, близо до границата с Община Марица, както и на Скобелева майка, откъдето сега минава един от възможните маршрути за влизане в Пловдив.

„Всяка сутрин ни отнема около 40 минути, за да изминем 15 км. Всички села след Скутаре са принудени да се влеят в този трафик, който беше утежнен дори преди ремонта на Рогошко шосе. Кошмарно е и дори няма подсигурена полиция, както се говори“, коментира читател пред TrafficNews.

Припомняме, че от 19 февруари отсечката от границата с Община Марица – отбивката за Околовръстното шосе, в посока Пловдив до ТИР паркинга в Пловдив е затворена и се ремонтира. По прогнози на община Пловдив е възможно дейностите да приключат предсрочно и финалът им да е в края на април. Въпреки това крайната дата за завършване на участъка е 19 юни. През това време там ще бъде извършено изгребване на съществуващия път, изграждане на нова основа и поставянето на три слоя асфалтова настилка. Дейностите ще бъдат обезпечени с авансово плащане от 11 млн.лв., заяви преди дни пред медии зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Завършват ремонта в отсечка на Рогошко шосе до края на април с авансово плащанеВ момента въпросното трасе е затворено за движение

Дотогава жители и работещи в района на населени места около Скутаре ще трябва да се сблъскват с тежък трафик. Те изразяват мнение, че ако бъде пуснат влак, който да обслужва пътниците рано сутрин, проблемът може да бъде частично решен.