Стотици електрически тротинетки бяха разположени на множество улици и площади на територията на Община Пловдив днес. Оказа се, че фирмата, която ги стопанисва, няма разрешително за това, нито е представен и приет регламент за тяхното използване.
 
Това установи проверка на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета Здравко Димитров. На 28 септември на имейла на Община Пловдив  е получено уведомително писмо за плановете на компанията за стартиране на дейност в Пловдив, без да са предприети някакви последващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи дейността на компанията.
 
“Пловдив има нужда от алтернативни и екологични методи на придвижване, ние подкрепяме този вид услуга и ще се радваме да я предоставим за ползване на пловдивчани, но правилата важат за всички и трябва да бъдат спазвани. Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснен и техните намерения и обстоятелствата за незаконно предприетите от тях действия и да намерим решение”, коментира кметът Здравко Димитров.