Не бива да връщаме обратно изгонените от четворната коалиция 70 руски дипломати, независимо, че акцията бе проведена крайно непрофесионално. Ще изглеждаме смешно в очите на света, дори в очите на Русия. Това каза бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ в предаването на Би Ти Ви „Лице в лице“.

Тя смята, че днешното изгонване на петима български дипломати от нашето посолство в Москва е очакван ход. „Ние в ГЕРБ по принцип не сме против изгонването на 70-те, но беше направено много непрофесионално – не се разбра колко от тях са дипломати, колко са чиновници“, каза Захариева.
Тя заяви, че правителството на ПП и партньорите му е оставило тотален хаос – в енергетиката, в социалното дело и в много други сфери.

„Много политици трябва и можем да се обединим около няколко приоритета, защото геополитическата ситуация е много тежка. Нашият лидер обаче е избран преди по-малко от година, и ние може да на харесваме Кирил Петков, Асен Василев или Корнелия Нинова, но не бихме казали на тези партии да си сменят лидерите“, коментира Захариева евентуална коалиция между ГЕРБ и някои от доскоро управлявалите партии.

Според Захариева никой в България не казва, че доскорошното правителство е забавило с една година влизането в еврозоната, а е станало точно това. А това е един от приоритетите на България, смята тя.