Една от най-големите гимназии в Пловдив – Английската, ще мине на едносменен режим до няколко месеца, това потвърди директорът на школото Николай Радев. Той обясни, че в момента се подготвя заповедта ЕГ „Пловдив”, която ще бъде публикувана след това Нова година.

„След като изтече законовият срок, ще преминем към едносменен режим. Надявам се това да се случи в началото на втория срок за учениците”, каза Радев. Въпреки че проблемът с транспорта не е решен, учениците от двете съседни гимназии – Руската и Английската ще започват с час разлика. Занятията в ЕГ „Иван Вазов” започват в 7:30, а тези в Английската ще са от 8:30 часа. Така няма да има стълпотворение по спирките, като ще се нормализира и движението  по булеварда. При новия режим  учениците ще учат по 45 минути, вместо досегашните 40 минути.

 През лятото в Английската гимназия осигуриха 8 нови кабинета, с които  напълно покриха нуждата от класни стаи.  Проблемът обаче продължава да е градския транспорт. От Нова година Община Пловдив е дала заявка, че ще вдигне броя на автобусите, както и тяхната големина.

Всички ученици - първа смяна: Протяжната стратегия на МОН, в която Пловдив се мъчи да се включиИзтича оптимистичния срок, даден от Община Пловдив, а целта дори не е преполoвена