Два протеста ще затруднят утре движението в Пловдив. От 10:00 часа до 17:00 часа на пл. „Никола Мушанов“ пред Областна администрация недоволството си ще изразят служители на строителни компании. Строителите се обявяват против връщането пуповете от областния управител Йордан Иванов и настояват за неговата оставка, като го обвиняват в некомпетентност и че иска да спре развитието на Пловдив. Те имат разрешение от общината за протестните действия. 

Пълна блокада в Пловдив на 10 май! Строители и превозвачи излизат на протест, искат оставкиКлючови кръстовища ще бъдат блокирани след като областният управител и строителният бранш не намериха решение за новите ПУП-ове

Илиян Филипов: Спира се развитието на Пловдив, защото Данчо Иванов иска да е кмет, но няма да станеОбластният управител не може да жали в Административния съд ПУП-овете, ако ги прегласуват в ОбС

От 8:00 до 22:00 часа тежкотоварни автомобили ще бъдат разположени в крайната дясна лента на булевардите „Кукленско шосе“, „Асеновградско шосе“, „Пазарджишко шосе“, „Карловско шосе“, „Голямо Конарско шосе“ и „Цариградско шосе“. Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се проведе и през следващия ден – 11 май в същия часови диапазон и места.

Съгласно закона за събранията, митингите и манифестациите Община Пловдив е уведомила органите на МВР, „Общинска полиция“, ОП „Общинска охрана“, дирекция „Национална служба“ и „Военна полиция“.