С полицейски конвой точно в 10:26 докараха в Окръжен следствен отдел към Криминална полиция сочения за извършител на убийството в Цалапица Рангел Бизюрев. По-рано днес, той бе ескортиран в следствения арест под тепетата от София, където кацна с полет от Мюнхен. При влизане в следствието Бизюрев запази мълчание и отказа да отговори на въпросите на събралите се журналисти.

Прокуратурата в града се очаква да поискат постоянното му задържане. Веднага след това ще започнат и разпитите с Рангел, който трябва да даде пълни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. След като даде показания се очаква днес да бъде разгледана марката му за неотклонение пред Окръжен съд Пловдив.

Разказът за фаталната нощ ще бъде ключов в делото за укривателство срещу двамата задържани близнаци от Цалапица. Според близките на Митко двамата са съучастници в убийството. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г. Припомняме, че 30-годишният Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Очаквайте подробности.

Близки на убития Митко: Сега за Рангел е по-добре да каже истинаУбиецът на момчето пристигна вчера в Пловдив след 4 месечно издирване

Полицията засне кацането на Рангел Бизюрев, вече е в Пловдив

Очаквайте подробности!