8 месеца след смъртта на Димитър Малинов от Цалапица и 4 месеца след усилено издирване, Рангел Бизюрев вече е на българска земя. Той бе екстрадиран снощи от Кралство Дания в България. Близките на Митко вече са спокойни и призовават Бизюрев да каже цялата истина, защото това за него ще бъде по-добре.

"Вчера станаха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук нататък всички, които са участвали в убийството по един или друг начин, да бъдат разкрити. Искаме истината защо Митко беше убит и адекватни присъди", каза майката на убития Митко пред TrafficNews. По думите ѝ няма как Рангел сам да извърши това престъпление.

“С автомобила на близнака, който е на името на баща му към онзи момент, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, как никой не се уплаши", попита Атанаска Бакалова.

“Aко му бяха дали първа помощ Митко можеше да е жив. Искаме да знаем каква е причината за убийството, защото Митко и Рангел не бяха толкова близки”, допълни жената.

 Атанаска заяви, че ако види Рангел би му казала да си каже цялата истина и кой какво е сторил във фаталната нощ. Близки на Митко също коментираха, че загубата им е много тежка и искат справедливост.

Майката на убития Димитър Атанаска Бакалова е категорична, че близнаците са съучастници в престъплението и настоява те да бъдат обвинени за това.

“Аз настоявам за нов следствен експеримент. Правилното място на убийството е на площада, а не в глуха улица. Камерите запечатват всичко и се вижда как момче бяга към мястото”, добави жената.

30-годишният Бизюрев бе привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20 юли в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Днес той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града се очаква да поискат постоянното му задържане. В Пловдив ще започнат и разпитите с Рангел, който трябва да даде пълни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

 Разказът за фаталната нощ ще бъде ключов в делото за укривателство срещу двамата задържани близнаци от Цалапица. Според близките на Митко двамата са съучастници в убийството. Преди кацането на самолета от Мюнхен вчера, външният министър в оставка Калин Стоянов написа в своя фейсбук профил, че е поел личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд. Днес майката на Митко му благодари пред медиите, като каза, че е изпълнил обещаното.