Пожарът в землищата на селата  Левски и Елшица в Пазарджишка област продължава да бушува с пълна сила. Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов при посещението си на мястото в района подчерта, че държавата е на терен и всички служби работят по овладяване на огъня.  В момента огънят е обхванал площи с черен бор, но не цялата гора е унищожена.

са засегнати повече от 3 000 дка. Повече от 100 горски служители от регионалните дирекции по горите Пазарджик, Пловдив и София, четири екипа на Изпълнителната агенция по горите, както и държавните горски стопанства Белово, Панагюрище, Алабак, Батак, Пловдив, Асеновград и други участват в гасенето на пожара.

Този пожар е много по-сериозен отколкото Лесичово. Огънят постоянно се вдига и прескача просеките, които са изградени. Това заяви Красимир Каракашев – ръководител на Пловдивското доброволно формирование "Мейдей".

Той сподели също, че утре още в 5:30 сутринта от Пловдив заминават на помощ две частни формирования - Аварийно Спасяване Пловдив и Мейдей. Доброволците са организирали микробус, планинската линейка, един вседеход и един джип, като всичко е изцяло за тяхна сметка.

Припомняме, че заради големия пожар в община Панагюрище е обявено частично бедствено положение. Заради излизащи извън контрол пожари има обявено бедствено положение и в общините Харманли, Любимец и Свиленград.