8160 лева събраха снощи посетителите на благотворителна автосбирка в Пловдив. Сумата ще бъде дарена на 16-годишната Радост, която е с диагноза Сарком на Юинг.

„Сумата ще бъде преведена в първият работен ден - вторник, като веднага след превода ще качим снимка на платежното. В групата All Teams Together Plovdiv в фейсбук има качено 30-минутно видео на живо на преброяването на парите в присъствието на полицията и на общо 15 доброволци. Казвам се Диан Кинанев и за мен беше чест да организирам тази сбирка, която за щастие премина без инциденти! Доказахме – заедно сме силни! На мероприятието присъстваха около 400 автомобила и около 800 човека с главно Ч, а всички ни обединиха една обща страст – автомобилите и доброто! Доброто е заразно!”, пише един от организаторите на събитието - Диан Кинанев.

Радост е на 16 години, учи в Национална търговско-банкова гимназия. Владее английски и френски, а интересът и е биологията. Мечтае някой ден да помага на хората. Обича да танцува и обожава животните.

„За съжаление през март 2023 г след болки в крака, които преминаха към гръбнака и врата, след няколко консултации с различни специалисти и куп изследвания... ни бе съобщено, че вероятната диагноза е Сарком на Юинг.

Досещате се, че това е голям шок за нашето семейство и единственото, което изпитваме в момента е страх и безпомощност. Започнахме веднага консултации с европейски и турски клиники и до дни имахме отговори, състоянието на Радост се влошаваше и трябваше бързо да вземем решение и да осигурим средства. Като семейство, което винаги е подкрепяло кампании за набиране на средства за лечение в чужбина и след разговори с клиники... знаем, че лечението ще бъде много скъпо. За това решихме да застанем в този момент пред вас и да помолим за помощ. Сумите, които предстоят за изследвания, престои и лечение са непосилни за нашето семейство, а животът на дъщеря ни няма цена”, разказват родителите на Радост.

Ако искате да помогнете на момичето, може да го направите Тук.